Avgolemono - Supa de ou si lamaie

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Avgolemono - Supa de ou si lamaie

Avgolemono - Supa de ou si lamaie

Ingrediente:

1.5 l supa de pui ,150 gr orez alb cu bob lung ,2 oua, separat albusul de galbenus ,125 ml zeama de lamaie
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se da in clocot supa, se pune orezul si se fierbe 15 min. Separat, se bat albusurile pana se formeaza spuma, se adauga galbenusurile si se amesteca. Treptat, se incorporeaza si zeama de lamaie, apoi incet - incet se incorporeaza 2 cani de supa,  amestecand mereu. Compozitia aceasta se rastoarna peste supa si orez, se mai amesteca nitel impreuna si se serveste imediat.Se poate face si cu supa de peste.
  Trebuie lucrata repede, asa ca un sfat bun este sa va pregatiti toate ingredientele in avans, caci supa nu se poate reancalzi.

Adauga comentariu la reteta - Avgolemono - Supa de ou si lamaie


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salsa cruda
Ardei umpluti II
Parmigiana di zucchine
Pui umplut cu telina si morcovi
Salata de telina,citrice si rodie
Supa de chimen
Faguri cu forma
Paine cu orez
Supa crema de rosii si morcovi
Gratin de paste si peste, cu bezea
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Chiftele din legume
Omleta cu orez la cuptor
Somloi Galuska
Inghetata de cocos