Ciorba de rosii I

Ciorba de rosii I

Posted Image

Va propun reteteta unei ciorbe de rosii, asa cum am invatat sa le fac de la Bendis.

Se taie cubulete (cine are un alligator sa-l puna la treaba, ca face minuni in 4' ! ): 1/2 telina, 1 patrunjel, 2-3 morcovi, 1/2 ardei gras (culorile le alegeti voi), iar solzisori - 1 ceapa si se calesc legumele cateva minute intr-o cratita cu 2 Lg ulei.
Se adauga o mana de orez cu bobul rotund (eu am folosit arborio), 1-2 cani (2,5-5 dl apa), sare, piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc potrivit ca. 15'. apoi se mai pun 3-4 rosii mari (fara pielita si seminte) taiate cubulete, inca 2-3 cani cu apa si se lasa sa mai fiarba vreo 30'
Cand sunt gata fierte atat legumele, cat si orezul, se adauga patrunjel verde tocat (eu am pus in in momentul servirii in boluri)Ciorbica se consuma ca atare sau puteti s-o imbogatiti cu bucatele de piept de pui prajite.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba de rosii I


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Sirop de citrice
Beef Bourguignon - Julia Child
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Rulada de pui
Fursecuri simple
Painici cu busuioc
Brownies cu miere si seminte
Tort cu mere si nuci
Bulion de rosii
Supa din trei feluri de peste
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Prajitura Lia
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Creveti crocanti cu cocos
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate