Va propun reteteta unei ciorbe de rosii, asa cum am invatat sa le fac de la Bendis.
Se taie cubulete (cine are un alligator sa-l puna la treaba, ca face minuni in 4' ! ): 1/2 telina, 1 patrunjel, 2-3 morcovi, 1/2 ardei gras (culorile le alegeti voi), iar solzisori - 1 ceapa si se calesc legumele cateva minute intr-o cratita cu 2 Lg ulei.
Se adauga o mana de orez cu bobul rotund (eu am folosit arborio), 1-2 cani (2,5-5 dl apa), sare, piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc potrivit ca. 15'. apoi se mai pun 3-4 rosii mari (fara pielita si seminte) taiate cubulete, inca 2-3 cani cu apa si se lasa sa mai fiarba vreo 30'
Cand sunt gata fierte atat legumele, cat si orezul, se adauga patrunjel verde tocat (eu am pus in in momentul servirii in boluri)Ciorbica se consuma ca atare sau puteti s-o imbogatiti cu bucatele de piept de pui prajite.
< Anterior | Urmator > |
---|