Kirmizi Mercimek Corbasi

Kirmizi Mercimek Corbasi

Ingrediente:

2 cani linte rosie(500 gr),3 linguri ulei masline,2 morcovi,1 ceapa,2 l supa(pui, vita sau legume),2 linguri pasta tomate,2 galbenusuri,2 lamai(optional),2 linguri menta uscata,sare, piper,1 lingurita coriandru macinat(optional),1 lingurita chimion macinat(tot optional)
Pentru 6 portii.

Mod de preparare:

Ceapa si morcovul se curata si se taie marunt sau se da prin razatoare(eu am dat morcovul prin razatoare, ceapa am tocat-o), lintea se da in cateva ape.Se incinge uleiul si se soteaza 1-2 minute ceapa cu morcovul amestecand continuu.Cine doreste acum poate aduga coriandru si chimionul.Se adauga pasta de tomate si se rumeneste putin.Se adauga lintea si supa(eu am avut supa de pui congelata, dar nu 2 l asa ca am completat cu apa).Se lasa sa fiarba 35-40 min la foc mediu spre mic pana cand lintea este fiarta.Se ia vasul de pe foc si se amesteca galbenusurile frecate in prealabil cu putina apa rece.Se condimenteaza cu sare si piper(eu am pus piper rosu).Cine doreste o paseaza au o serveste asa.Eu am semipasat-o ca mai voiam sa simt lintea.Se serveste cu menta tocata si lamaie.

Adauga comentariu la reteta - Kirmizi Mercimek Corbasi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aripioare prajite in crusta
Muffins cu usturoi si ierburi
Tartiflette
Pulpe de rata cu bere si stafide
Salata de ton cu ardei gras
Supa de pui - rapida
Gratin de broccoli si conopida
Paine cu seminte
Rulada cu cascaval
Somon la gratar
Ciorba de salata
Supa de gulii
Dovlecei crocanti la cuptor
Muffins cu dovleac(Butternut)
Inghetata de nectarine si caise