Supa de ardei umpluti

Supa de ardei umpluti

Ingrediente:

12-14 ardei mici ,500 g carne tocata amestec ,100 g orez ,300 ml bulion ,1 ceapa ,2 linguri zahar ,2 linguri amidon sau faina ,300 ml lapte sau 250 g smantana ,100 ml ulei ,sare,piper,boia dulce ,frunze de patrunjel,frunze de telina ,2-3 ramurele de cimbru verde ,frunze de dafin ,un galbenus(optional)

Mod de preparare:

Eu folosesc un soi de ardei,locali,mici,galbeni cu gust pregnant.Lasam ardeii mari,carnosi,colorati din supermarket,pentru alte preparate.Ii spal,ii curat de codite si cotor.Fac amestecul de carne astfel :
  Tai ceapa si o prajesc in ulei.Adaug orezul si las pe foc 5 minute.Amestec carnea,cu orezul calit,sare,piper,boia,si partunjel verde taiat marunt.Daca vreti o compozitie mai ferma care nu se destrama la fiert,puneti in compozitie un galbenus.Cu aceasta compozitie se umplu ardeii.
  Ii pun intr-o oala destul de adanca si ii cladesc pe cat posibil in picioare.Cu deschiderea in sus.Ii acopar cu apa cam o treime din oala.Pun sare, 2 linguri de zahar si cimbrul .Crengutele de cimbru se scot din supa la final. Pare neobisnuit,dar zaharul nu se simte .Doar supa e mai catifelata.Las sa fiarba la foc mic,sub capac pana sunt aproape facuti.Adaug acum bulionul si las sa fiarba pana sunt gata.La final se adauga in supa un sos din lapte(smantana)cu 2 linguri faina si supa + frunzele de telina,tocate fin.
Mai dam un clocot si gata.Smantana nu poate sa lipseasca cand serviti.

Adauga comentariu la reteta - Supa de ardei umpluti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Piept de pui, la cuptor
Bruschette cu dovlecei
Pesto rosso
Tort de portocale
Compot de rubarba
Cartofi in crusta de mustar
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Carne de miel in stil mongolez
Prosciutto di Parma e melone
Cirnati cu fenel
Creveti crocanti cu cocos
Mancarica de gulas
Prajitura cu gutui si branza
Ciuperci umplute cu legume
Fursecuri simple