Ingrediente:
12-14 ardei mici ,500 g carne tocata amestec ,100 g orez ,300 ml bulion ,1 ceapa ,2 linguri zahar ,2 linguri amidon sau faina ,300 ml lapte sau 250 g smantana ,100 ml ulei ,sare,piper,boia dulce ,frunze de patrunjel,frunze de telina ,2-3 ramurele de cimbru verde ,frunze de dafin ,un galbenus(optional)
Mod de preparare:
Eu folosesc un soi de ardei,locali,mici,galbeni cu gust pregnant.Lasam ardeii mari,carnosi,colorati din supermarket,pentru alte preparate.Ii spal,ii curat de codite si cotor.Fac amestecul de carne astfel :
Tai ceapa si o prajesc in ulei.Adaug orezul si las pe foc 5 minute.Amestec carnea,cu orezul calit,sare,piper,boia,si partunjel verde taiat marunt.Daca vreti o compozitie mai ferma care nu se destrama la fiert,puneti in compozitie un galbenus.Cu aceasta compozitie se umplu ardeii.
Ii pun intr-o oala destul de adanca si ii cladesc pe cat posibil in picioare.Cu deschiderea in sus.Ii acopar cu apa cam o treime din oala.Pun sare, 2 linguri de zahar si cimbrul .Crengutele de cimbru se scot din supa la final. Pare neobisnuit,dar zaharul nu se simte .Doar supa e mai catifelata.Las sa fiarba la foc mic,sub capac pana sunt aproape facuti.Adaug acum bulionul si las sa fiarba pana sunt gata.La final se adauga in supa un sos din lapte(smantana)cu 2 linguri faina si supa + frunzele de telina,tocate fin.
Mai dam un clocot si gata.Smantana nu poate sa lipseasca cand serviti.
< Anterior | Urmator > |
---|