Supa de castane cu dovleac

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa de castane cu dovleac

Supa de castane cu dovleac

Ingrediente:

1kg castane curatate fierte ,2kg dovleac curatat de coaja si seminte ,2 morcovi ,1 ceapa ,1 catel de usturoi ,1l zeama de pasare (poate sa fie si din cuburi, dar de preferinta bio) ,3 linguri untura de rata ,300ml vin alb ,50ml cognac ,sare ,piper ,nucsoara ,smantana lichida

Mod de preparare:

Se taie dovleacul în cuburi, morcovii , usturoiul si ceapa în felii Se încinge untura într-o oala, se arunca toate legumele plus castanele, se sareaza usor si se lasa la foc potrivit 10-15min, amestecand des. Se adauga vinul, se mai lasa sa totul fiarba amestecand des, pana cand legumele încep sa se sfarame. Se adauga zeama de pasare si cognacul, se mai lasa sa clocoteasca 5-10min. Se da deoparte, se rectifica asezonarea cu sare, piper, nucsoara, se mixeaza pana obtineti o crema. Se serveste cu un pic de smantana si crutoane (pe care le puteti confectiona din 500g paine un pic uscata, taiata cuburi de 2cm prajite la tigaie cu 2-3 linguri de untura de rata.)

Adauga comentariu la reteta - Supa de castane cu dovleac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chiftelute
Aripi de curcan tandoori
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Supa cu turnatei
Somloi Galuska
Tort din alune de copac
Manti
Prajitura cu mere caramel
Rosii umplute cu ton
Schichttorte  Baumkuchen
Bruschette cu legume si tofu
Tarta rustica cu piersici
Chocolate cheesecake
Tarta cu brinza si zmeura
Caviar de vinete