Supa de castane cu dovleac

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa de castane cu dovleac

Supa de castane cu dovleac

Ingrediente:

1kg castane curatate fierte ,2kg dovleac curatat de coaja si seminte ,2 morcovi ,1 ceapa ,1 catel de usturoi ,1l zeama de pasare (poate sa fie si din cuburi, dar de preferinta bio) ,3 linguri untura de rata ,300ml vin alb ,50ml cognac ,sare ,piper ,nucsoara ,smantana lichida

Mod de preparare:

Se taie dovleacul în cuburi, morcovii , usturoiul si ceapa în felii Se încinge untura într-o oala, se arunca toate legumele plus castanele, se sareaza usor si se lasa la foc potrivit 10-15min, amestecand des. Se adauga vinul, se mai lasa sa totul fiarba amestecand des, pana cand legumele încep sa se sfarame. Se adauga zeama de pasare si cognacul, se mai lasa sa clocoteasca 5-10min. Se da deoparte, se rectifica asezonarea cu sare, piper, nucsoara, se mixeaza pana obtineti o crema. Se serveste cu un pic de smantana si crutoane (pe care le puteti confectiona din 500g paine un pic uscata, taiata cuburi de 2cm prajite la tigaie cu 2-3 linguri de untura de rata.)

Adauga comentariu la reteta - Supa de castane cu dovleac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Saltimbocca alla romana
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Dulceata de rubarba
Rata la cuptor
Supa-crema de broccoli
Aluat cu branza
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Placinta  cu pui, spanac si branza
Inghetata de cocos
Chiftelute de calamari
Roastbeef a la Jamie
Ciorbita de pui si fasolica verde
Sesame Chicken
Rosii umplute cu ton