Reteta este luata dintr-un cotidian suedez de acum cativa ani si este printre supele mele favorite de somon. Am facut cateva poze cand am pregatit-o ultima data si iat-o:
Ingrediente (pt. 4 persoane):
- 500 g somon (filé)
- 1 litru bulion de peste (eu folosesc cuburi Knorr)
- 2 dl smantana lichida sau crème fraîche
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben (ce am avut eu acasa a fost mai mult portocaliu )
- 140-150 g ceapa tocata marunt sau 6 schalotte
- 60-70 g praz tocat marunt
- 2 dl linte rosie sau neagra
- Broccoli
- 2 linguri de ulei de masline
- 1½ lingurite de curry
- 1½ lingurite oregano uscat
- sare si piper macinat
- Frunze de patrunjel
- Pt. servit:
- 4 felii paine Wasa sau paine integrala
- 2 buc. avokado
- 1 lingura de zeama de lamaie sau de lime
Preparare:
Mentionez ca eu am pregatit-o intotdeauna in portie dubla.Ardeii se toaca marunt ca si ceapa si prazul.Acestea impreuna cu lintea, oregano, sare, piper si pasta de curry se adauga peste 2 linguri de ulei de masline si se prajesc ca 1 minut amestecand continuu.Se adauga apa si smantana si se fierbe 15 minute.Intre timp se pregateste pasta de avokado. Se scot samburii, se paseaza pulpa si se amesteca cu zeama de lamaie si eventual putina sare si piper (dupa gust).Dupa cele 15 minute se adauga in supa somonul taiat cubulete si buchetelele de broccoli si se mai fierbe la foc moderat timp de 5 minute.Se mai condimenteaza cu sare si piper daca se doreste si eventual cu mai mult curry. Se adauga si patrunjelul proaspat tocat.
Se serveste cu paine pe care se intinde pasta de avocado.
< Anterior | Urmator > |
---|