Supa rece de castravete si iaurt

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa rece de castravete si iaurt

Supa rece de castravete si iaurt

Ingrediente:

1 castravete ,4 catei de usturoi ,½ lingurita de sare ,75 gr nuca tocata ,40 gr paine – de preferat mai veche ,30 ml ulei ,400 ml iaurt de oaie sau de vaca ,120 ml apa rece ,5-10 ml zeama de lamaie
Optional: 40 gr nuca, ulei de masline, marar - pentru garnisire

Mod de preparare:

Se taie castravatele in jumatate, se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-un mojar se zdrobeste usturoiul cu sare, apoi se pune nuca si painea. Cand mixtura devine cremoasa, se adauga uleiul. Apoi se toarna peste iaurt, se amesteca si se adauga si castravetele cubulete. Se pune apa si zeama de lamaie.
  Se serveste in boluri bine racite, garnisite cu marar, ulei de masline si nuca tocata.

Adauga comentariu la reteta - Supa rece de castravete si iaurt


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Placinta  cu pui, spanac si branza
Dulceata de pere
Muffins cu usturoi si ierburi
Supa de pasare cu fructe goji
Ciuperci umplute cu legume
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Tamagoyaki
Friptura de vitel in ulei
Parjoale de vara
Compot de rubarba
Supa gulas
Agliata Verde
Islere
Faguri cu forma