Supa rece de castravete si iaurt

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa rece de castravete si iaurt

Supa rece de castravete si iaurt

Ingrediente:

1 castravete ,4 catei de usturoi ,½ lingurita de sare ,75 gr nuca tocata ,40 gr paine – de preferat mai veche ,30 ml ulei ,400 ml iaurt de oaie sau de vaca ,120 ml apa rece ,5-10 ml zeama de lamaie
Optional: 40 gr nuca, ulei de masline, marar - pentru garnisire

Mod de preparare:

Se taie castravatele in jumatate, se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-un mojar se zdrobeste usturoiul cu sare, apoi se pune nuca si painea. Cand mixtura devine cremoasa, se adauga uleiul. Apoi se toarna peste iaurt, se amesteca si se adauga si castravetele cubulete. Se pune apa si zeama de lamaie.
  Se serveste in boluri bine racite, garnisite cu marar, ulei de masline si nuca tocata.

Adauga comentariu la reteta - Supa rece de castravete si iaurt


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Oua umplute
Tarte Flambée
Ciorba de miel
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Brezel (covrigi nemtesti)
Salsa cruda
Antricot cu sos de piper verde
Placinta cu branza sarata
Tropical salad with coconut shrimps
Barcute de vinete
Saltimbocca alla romana
Supa crema de ciuperci
Chutney de prune si ardei
Paste cu ciuperci si rosii
Spaghetti cu sos de vinete si rosii