Supa rece de sparanghel

Supa rece de sparanghel

Ingrediente:

900 gr sparanghel ,60 ml unt sau ulei ,175 gr praz sau ceapa verde ,3 linguri de faina ,1.5 l supa de pui ,120 ml smantana degresata sau iaurt ,sare si piper ,1 lingura de tarhon
Pentru 6 portii.

Mod de preparare:

Pentru partea aceasta a retetei se va folosi numai partea de sus a sparanghelului, maxim 6 cm. Se fierbe sparanghelul in apa clocotita si sarata timp de 5-6 min, se scurge si se taie fiecare fir de sparanghel in 3 bucati.Restul de sparanghel se toaca (atentie sa dati jos partea lemnoasa). Se incinge untul sau uleiul, se caleste prazul sau ceapa verde cam 5-8 min. se adauga apoi sparaghelul tocat si se caleste pentru inca 6-8 min. Se presara faina si se amesteca virtos, se continua calirea inca 3 min, amestecind continuu. Se adauga supa si se da in clocot. Se reduce flacara si se fierbe la foc mic inca 30 min. Se condimenteaza dupa gust. Se lichefiaza cu mixerul imersibil, daca existe fibre lemnoase de la sparaghel, se poate si filtra.Se serveste cu varfurile de sparaghel, smantana sau iaurt si tarhon.

Adauga comentariu la reteta - Supa rece de sparanghel


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata
Manti
Melcisori de pizza
Pateuri umplute cu sunca
Chiftelute
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Palet de dames
Chec aperitiv,stelute si braduti
Ardei umpluti cu legume
Ardei copti pane
Tarta de ciocolata
Chiftele din legume
Polos
Savarine
Rulada de somon afumat