Supa rece de sparanghel

Supa rece de sparanghel

Ingrediente:

900 gr sparanghel ,60 ml unt sau ulei ,175 gr praz sau ceapa verde ,3 linguri de faina ,1.5 l supa de pui ,120 ml smantana degresata sau iaurt ,sare si piper ,1 lingura de tarhon
Pentru 6 portii.

Mod de preparare:

Pentru partea aceasta a retetei se va folosi numai partea de sus a sparanghelului, maxim 6 cm. Se fierbe sparanghelul in apa clocotita si sarata timp de 5-6 min, se scurge si se taie fiecare fir de sparanghel in 3 bucati.Restul de sparanghel se toaca (atentie sa dati jos partea lemnoasa). Se incinge untul sau uleiul, se caleste prazul sau ceapa verde cam 5-8 min. se adauga apoi sparaghelul tocat si se caleste pentru inca 6-8 min. Se presara faina si se amesteca virtos, se continua calirea inca 3 min, amestecind continuu. Se adauga supa si se da in clocot. Se reduce flacara si se fierbe la foc mic inca 30 min. Se condimenteaza dupa gust. Se lichefiaza cu mixerul imersibil, daca existe fibre lemnoase de la sparaghel, se poate si filtra.Se serveste cu varfurile de sparaghel, smantana sau iaurt si tarhon.

Adauga comentariu la reteta - Supa rece de sparanghel


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Friptura de miel in slowcooker
Medalion de vinete
Pogacele cu jumari
Prajitura cu tofu si ciocolata
Piept de pui afumat
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Risotto cu broccoli si kaiser
Chec cu ficat
Gratin de paste si peste, cu bezea
Supa Imperiala
Placinta  cu pui, spanac si branza
Paste cu ciuperci si rosii
Pateuri
Pasca cu branza dulce
Tort cu cafea si gem de zmeura