Supa rece de sparanghel

Supa rece de sparanghel

Ingrediente:

900 gr sparanghel ,60 ml unt sau ulei ,175 gr praz sau ceapa verde ,3 linguri de faina ,1.5 l supa de pui ,120 ml smantana degresata sau iaurt ,sare si piper ,1 lingura de tarhon
Pentru 6 portii.

Mod de preparare:

Pentru partea aceasta a retetei se va folosi numai partea de sus a sparanghelului, maxim 6 cm. Se fierbe sparanghelul in apa clocotita si sarata timp de 5-6 min, se scurge si se taie fiecare fir de sparanghel in 3 bucati.Restul de sparanghel se toaca (atentie sa dati jos partea lemnoasa). Se incinge untul sau uleiul, se caleste prazul sau ceapa verde cam 5-8 min. se adauga apoi sparaghelul tocat si se caleste pentru inca 6-8 min. Se presara faina si se amesteca virtos, se continua calirea inca 3 min, amestecind continuu. Se adauga supa si se da in clocot. Se reduce flacara si se fierbe la foc mic inca 30 min. Se condimenteaza dupa gust. Se lichefiaza cu mixerul imersibil, daca existe fibre lemnoase de la sparaghel, se poate si filtra.Se serveste cu varfurile de sparaghel, smantana sau iaurt si tarhon.

Adauga comentariu la reteta - Supa rece de sparanghel


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Fursecuri fine cu nuci
Stifatho
Supa de chimen
Pogacsa
Painea tigru
Pui cu legume de primavara
Mancarica de gulas
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Placinta cu branza sarata
Butternut umplut
Ardei umpluti,mai altfel
Gratin de broccoli si conopida
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Somon la gratar
Tort cu mere si nuci