Castraveti pentru iarna in saramura

Reteta culinara » Retete culinare » Retete conserve, muraturi » Castraveti pentru iarna in saramura

Castraveti pentru iarna in saramura

Ingrediente:

castraveti ,hrean ,usturoi ,marar uscat - floare ,frunze de visin ,optional - ardei iute

Mod de preparare:

Saramura se face fierband apa cu sare, pentru fiecare litru de apa 1 lingura de sare.Se spala castravetii, frunzele de visin, se taie capatinile de usturoi pe ecuator, se curata hreanul si se taie in forma de bete. Pe fundul borcanului se pun frunze de visin, flori de marar si usturoi. Se aseaza catravetii, strans unul linga celalalt si se asezoneaza cu bete de hrean. Intre straturile de castraveti se pun iarasi frunze de visin, flori de marar si usturoi. Se umple borcanul si se pune saramura fierbinte. Borcanele se acopera cu o patura pana a doua zi, cind se scurge din nou saramura din borcan, se da din nou in clocot si se pune rece de data aceasta.

 

 

Adauga comentariu la reteta - Castraveti pentru iarna in saramura


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bruschette cu dovlecei
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Covrigi
Paine cu iaurt
Tiramisu de capsuni si cocos
Spinach and Feta Quesadilla
Pasta de avocado
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Painea tigru
Supa-crema de broccoli
Placinta cu branza sarata
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Chiftelute cu porumb
Sesame Chicken
Sarmale fara carne