Castraveti pentru iarna in saramura

Reteta culinara » Retete culinare » Retete conserve, muraturi » Castraveti pentru iarna in saramura

Castraveti pentru iarna in saramura

Ingrediente:

castraveti ,hrean ,usturoi ,marar uscat - floare ,frunze de visin ,optional - ardei iute

Mod de preparare:

Saramura se face fierband apa cu sare, pentru fiecare litru de apa 1 lingura de sare.Se spala castravetii, frunzele de visin, se taie capatinile de usturoi pe ecuator, se curata hreanul si se taie in forma de bete. Pe fundul borcanului se pun frunze de visin, flori de marar si usturoi. Se aseaza catravetii, strans unul linga celalalt si se asezoneaza cu bete de hrean. Intre straturile de castraveti se pun iarasi frunze de visin, flori de marar si usturoi. Se umple borcanul si se pune saramura fierbinte. Borcanele se acopera cu o patura pana a doua zi, cind se scurge din nou saramura din borcan, se da din nou in clocot si se pune rece de data aceasta.

 

 

Adauga comentariu la reteta - Castraveti pentru iarna in saramura


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Parmigiana di melanzane
Rulada de vita cu sunca
Quinoa cu legume
Chocolate cheesecake
Tarta cu crema de branza si zmeura
Varza rosie cu mar
Kunefe (cataif)
Paine cu iaurt
Paine rasucita cu crema de branza
Salata de ton cu ardei gras
Um Ali - budinca egipteana din paine
Faguri cu forma
Tort de portocale
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta