Castraveti pentru iarna in saramura

Reteta culinara » Retete culinare » Retete conserve, muraturi » Castraveti pentru iarna in saramura

Castraveti pentru iarna in saramura

Ingrediente:

castraveti ,hrean ,usturoi ,marar uscat - floare ,frunze de visin ,optional - ardei iute

Mod de preparare:

Saramura se face fierband apa cu sare, pentru fiecare litru de apa 1 lingura de sare.Se spala castravetii, frunzele de visin, se taie capatinile de usturoi pe ecuator, se curata hreanul si se taie in forma de bete. Pe fundul borcanului se pun frunze de visin, flori de marar si usturoi. Se aseaza catravetii, strans unul linga celalalt si se asezoneaza cu bete de hrean. Intre straturile de castraveti se pun iarasi frunze de visin, flori de marar si usturoi. Se umple borcanul si se pune saramura fierbinte. Borcanele se acopera cu o patura pana a doua zi, cind se scurge din nou saramura din borcan, se da din nou in clocot si se pune rece de data aceasta.

 

 

Adauga comentariu la reteta - Castraveti pentru iarna in saramura


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Chutney de prune si ardei
Tortelete cu crema Toffee
Cupola ninsa cu ciocolata
Tropical salad with coconut shrimps
Paste de spanac cu calamari si rosii
Chiftelute
Schichttorte  Baumkuchen
Pogacele cu jumeri
Batoane de cereale
Tarta cu vinete
Paine cu iaurt
Ardei umpluti II
Friptura de mistret
Spinach and Feta Quesadilla