Castraveti pentru iarna in saramura

Reteta culinara » Retete culinare » Retete conserve, muraturi » Castraveti pentru iarna in saramura

Castraveti pentru iarna in saramura

Ingrediente:

castraveti ,hrean ,usturoi ,marar uscat - floare ,frunze de visin ,optional - ardei iute

Mod de preparare:

Saramura se face fierband apa cu sare, pentru fiecare litru de apa 1 lingura de sare.Se spala castravetii, frunzele de visin, se taie capatinile de usturoi pe ecuator, se curata hreanul si se taie in forma de bete. Pe fundul borcanului se pun frunze de visin, flori de marar si usturoi. Se aseaza catravetii, strans unul linga celalalt si se asezoneaza cu bete de hrean. Intre straturile de castraveti se pun iarasi frunze de visin, flori de marar si usturoi. Se umple borcanul si se pune saramura fierbinte. Borcanele se acopera cu o patura pana a doua zi, cind se scurge din nou saramura din borcan, se da din nou in clocot si se pune rece de data aceasta.

 

 

Adauga comentariu la reteta - Castraveti pentru iarna in saramura


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine cu orez
Cartofi in crusta de mustar
Rulada de vita cu sunca
Pogacsa
Caramel Tiramisu
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Frigarui de pui
Friptura de curcan cu mere
Cartofi cu conopida si branza
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Tarta de ciocolata
Papanasi
Melcisori de pizza
Prajitura de ciocolata