Ceapa murata

Ceapa murata

Ingrediente:

3 cepe mari /500 g ,300 ml de otet de vin alb (sau balsamico bianco) ,300 ml de apa ,1 lingura de zahar ( sau miere  ) ,trei sfert de lingurita de sare ,10 boabe de piper ,1 lingurita de seminte de mustar ,1 frunza de dafin ,1 jumatate de ardei iute rosu
Pentru un borcan de 800 ml.

Mod de preparare:

Ceapa se curata de coaja, se taie longitudinal in jumatate si apoi in felii de 2-3 mm grosime. Se spala in sita sub jet de apa. Se pune intr-o cratita, si se toarna apa pana se acopera. Apa se deverseaza intr-un borcan si astfel putem estima necesarul de marinata. Se aseaza ceapa intr-o cratita se toarna, apa, otetul, mierea, sarea, condimentele si se pune la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa doua minute, se stinge focul si se pune fierbinte intr-un borcan sterilizat.
Eu nu ma ostenesc sa mai leg / astup borcanul caci incep sa o consum imediat ce se raceste.
Ardeiul iute ii confera produsului un plus de aroma si de ... virilitate. Odata fiarta, ceapa nu mai este iute. Folositi ardei iuti uscati afumati la flacara aragazului sau intr-o tigaie fara ulei. Un centimetru dintr-un astfel de ardei tocat apoi din cutit, a fost suficient pentru un borcan.

Adauga comentariu la reteta - Ceapa murata


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa cu turnatei
Rosii umplute cu ton
Baton de vanilie
Prajitura cu gutui si branza
Crostoni cu miel
Chiftelute cu porumb
Salata de cartofi cu ton
Ardei umpluti,mai altfel
Pateuri rapide
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Salata de tortellini
Pasta de avocado
Paine rasucita cu crema de branza
Muffins cu spanac
Sparanghel verde cu bacon