Ulei de masline aromat

Ulei de masline aromat

Olivenl_1

Ingrediente:

  • ulei de masline e.v.
  • ardei iute
  • ramurele de rozmarin
  • catei de usturoi presati,cat sa se fisureze putin
  • busuioc lila
  • piper negru
  • piper rosu
  • piper verde
  • piper alb
  • enibahar

Fiecare poate condimenta in functie de gust cu ce doreste!
-sticla trebuie sa fie curata/sterilizata si perfect uscata!
-verdeturile si cateii de usturoi,daca necesita spalarea,faceti-o cu o zi inainte!
(trebuie sa fie perfect uscate)
Introduceti toate ingredientele in sticla ,puneti dopul si pastrati sticla la loc intunecos si racoros
(nu peste 25°C si nici in frigider).
-nu deschideti sticla a doua zi,lasati-o la odihna macar vreo 10-14 zile

Daca doriti un ulei extra picant...
-despicati ardeii iuti/sau ii puteti taia chiar rondele mai groabe,
si feliati cateii de usturoi dupa ce i-ati decojit.
-le puneti intr-o tigaie fara adaos de ulei,si lasati sa se dezhidrateze la foc mic
(se pot si auri putin,dar nu le ardeti,pentru ca uleiul prinde un gust amarui)
Acest ulei se poate servi ca atare...cu piine proaspata si sare,pe salate,sau pe post de condiment si decor peste o supa crema de dovleac(mmmmm!!!),pentru a rumeni scurt cotletele de miel ...etc

Adauga comentariu la reteta - Ulei de masline aromat


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Roastbeef a la Jamie
Rulada de pui
Papanasi
Fursecuri cu gem
Caramel Tiramisu
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Prajitura  cu mac
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Somon salbatic cu crusta de brinza
Pogacsa
Palet de dames
Tartiflette
Cozonac
Gratin de paste si peste, cu bezea
Beef Bourguignon - Julia Child