Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

zacusca_de_fasole

Toate legumele,sunt cantarite dupa spalare,curatare,preparare!

Ingrediente:

  • 1200 g fasole alba/cu bob mic-fierte si facute piure
  • 600 g vinete coapte-tocate
  • 600 g ceapa violeta tocata
  • 600 g morcovi raziuti fin
  • 500 g piure de rosii/bulion
  • 600 ml ulei
  • sare
  • boia de ardei iute
  • piper


Fasolea se lasa pste noapte la inmuiat. A 2-a zi se fierbe,impreuna cu o legatura de legume pentru supa(morcov,patrunjel,telina, ceapa..si alte legume daca doriti) . Dupa ce sunt fierte,se strecoara de apa si se scot bucatile de legume. Se face un piure fin. Vinetele se coc,se curata de coaja si se lasa putin la scurs. Ceapa se curata,se spala si toaca grob.Morcovii se rad fin(dar nu exgerat)

  1. 1-punem ceapa la calit in ulei,aproximativ 10 minute(la foc moderat),pina devine transparenta
  2. 2-adaugam morcovii,pe care-i lasam 20 minute.
  3. 3-adaugam si vinetele tocate,si mai lasam aproximativ 10 minute
  4. 4-dupa care punem si fasolea,si mai lasam 10 minute,apoi condimentam cu sare si piper..degustam.
  5. 5-turnam si pireul de rosii.Dupa 10 minute de fierbere usoara,degustam iar,si adaugam sare,sau piper daca mai e nevoie.

In aceasta ora,se invarte din cand in cand.Dupa ce ati adaugat toate ingredientele,si ati condimentat,puneti capacul,si lasati sa fiarba la foc mic inca o ora buna,invartind cand si cand.Mi-au iesit exact 5 borcane cu capacitate de 700 ml.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca de fasole


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Friptura de porc cu sorici
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Chiftelute de urda in sos de rosii
Salata de cartofi cu ton
Papanasi
Cozonaci cu nuca si mac
Tarta rustica cu piersici
Tort Krantz
Bors de iarna cu afumatura
Pateuri
Cozonac cu mac si alune de padure
Dulceata de pere
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Vegeta de casa
Ciorba de salata