Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

zacusca_de_fasole

Toate legumele,sunt cantarite dupa spalare,curatare,preparare!

Ingrediente:

  • 1200 g fasole alba/cu bob mic-fierte si facute piure
  • 600 g vinete coapte-tocate
  • 600 g ceapa violeta tocata
  • 600 g morcovi raziuti fin
  • 500 g piure de rosii/bulion
  • 600 ml ulei
  • sare
  • boia de ardei iute
  • piper


Fasolea se lasa pste noapte la inmuiat. A 2-a zi se fierbe,impreuna cu o legatura de legume pentru supa(morcov,patrunjel,telina, ceapa..si alte legume daca doriti) . Dupa ce sunt fierte,se strecoara de apa si se scot bucatile de legume. Se face un piure fin. Vinetele se coc,se curata de coaja si se lasa putin la scurs. Ceapa se curata,se spala si toaca grob.Morcovii se rad fin(dar nu exgerat)

  1. 1-punem ceapa la calit in ulei,aproximativ 10 minute(la foc moderat),pina devine transparenta
  2. 2-adaugam morcovii,pe care-i lasam 20 minute.
  3. 3-adaugam si vinetele tocate,si mai lasam aproximativ 10 minute
  4. 4-dupa care punem si fasolea,si mai lasam 10 minute,apoi condimentam cu sare si piper..degustam.
  5. 5-turnam si pireul de rosii.Dupa 10 minute de fierbere usoara,degustam iar,si adaugam sare,sau piper daca mai e nevoie.

In aceasta ora,se invarte din cand in cand.Dupa ce ati adaugat toate ingredientele,si ati condimentat,puneti capacul,si lasati sa fiarba la foc mic inca o ora buna,invartind cand si cand.Mi-au iesit exact 5 borcane cu capacitate de 700 ml.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca de fasole


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Gugelhupf cu marmelada
Tort Krantz
Cupola ninsa cu ciocolata
Chutney de prune si ardei
Friptura de curcan cu mere
Rulada de somon afumat
Tarta sarata din frunze de conopida
Supa cu turnatei
Tarta cu brinza si zmeura
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Drob de miel
Chocolate Gugelhupf
Melitzanosalata Agioritiki
Cozonac Grania