Armagnac prune truffles

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Armagnac prune truffles

Armagnac prune truffles

Ingrediente:

250 gr prune uscate, dar moi ,100 ml Armagnac ,250 gr ciocolata amara ,250 ml frisca lichida neindulcita ,60 gr unt nesarat
Pentru fondare si decorare:425 gr ciocolata de fondare sau 425 gr ciocolata amaruie + 1 lingura ulei nearomat ,60 gr ciocolata cu lapte ,60 gr ciocolata alba

Mod de preparare:

Se pun prunele la inmuiat in Armagnac cu 5 zile inainte.Se topeste ciocolata, cu frisca si untul. Se pun prunele la scurs, pastrand lichidul care nu s-a absorbit. Se toaca si se amesteca in ciocolata impreuna cu 2 linguri din armagnacul ramas. Se pune o folie peste bol si se da la rece 1 zi. Se formeaza bile, se pun pe hartie cerata si se dau iarasi la rece. Se topeste ciocolata de fondare, se trag trufele in ciocolata. Nu lucrati cu multe odata, pastrati-le la rece pana sinteti gata sa va ocupati de ele. Se pun apoi din nou pe hartie cerata, la uscat.
 Cu un con, puteti sa ornati trufa uscata cu ciocolata alba sau cea cu lapte.

Adauga comentariu la reteta - Armagnac prune truffles


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Parmigiana di melanzane
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Rulada de somon afumat
Aperitiv in foi de napolitana
Prajitura  cu mac
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Papanasi
Ciorba de salata
Supa de dovleac ( Butternut )
Parjoale de vara
Ciorba de rosii II
Paine rasucita cu crema de branza
Legume umplute
Ardei copti pane