Bonet

Bonet

Tags:

Ingrediente:
Pentru caramel: 100 gr zahar
Pentru crema: 500 ml lapte ,coaja razuita de la o lamaie ,100 gr amaretti ,5 oua: 3 intregi si 2 galbenusuri ,80 gr zahar ,20 gr cacao ,3 linguri rom

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 de grade.In cratita cu lapte adaugati coaja de lamaie si dati un clocot scurt. Lasati sa se racoreasca.In alta cratita caramelizati 100 gr de zahar si varsati-l in tava de chec in care veti coace Bonet-ul. Ungeti tava de chec cu caramelul obtinut prin topirea zaharului si lasati la racit. Maruntiti bine de tot amaretti (pana devin ca o faina).Amestecati ouale cu zaharul, adaugati pe rand cacao, esenta de rom, amaretti maruntiti si laptele cald, strecurat. Turnati compozitia obtinuta in tava de chec, asezati-o pe bainmarin, adica intr-o tava mai mare, in care turnati apa sa ajunga la 3/4 inaltimea tavei de chec.Coaceti la 180 de grade... pana se coace. Eu am copt o ora si ceva, dar cuptorul meu e vechi.
  Lasati sa se raceasca bine, puneti apoi la frigider cam 3-4 ore, rasturnati pe-o tava si mancati tot, pentru ca e foarte bun!

Adauga comentariu la reteta - Bonet


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta cu mere
Cornuri cu unt
Sarmale fara carne
Baclavale traditionale
Banana Daiquiri
Muffins cu usturoi si ierburi
Supa crema de ciuperci
Pui la cuptor
Rulada cu cascaval
Branza cu verdeturi
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Tarta cu crema de branza si zmeura
Fursecuri simple
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Tort din albusuri