Dulceata de piersici

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Dulceata de piersici

Dulceata de piersici

Ingrediente:

1 farfurie adanca cu varf de piersici taiate felii ,1 lamaie ,1 kg zahar ,1 baton de vanilie - optional ,migdale oparite si decojite - optional

Mod de preparare:

Se curata fructele, se lasa la scurs, se acopera cu zeama de lamaie si apoi se presara peste ele zaharul. Se lasa 2 ore la temperatura camerei, ca sa isi lase zeama, apoi se pun la fiert, impreuna cu vanilia, cca 45 min – 1h, sau pana ce o picatura din zeama fierbinte pusa pe o farfurioara isi mentine forma. Se pun migdalele intregi si se mai lasa cateva clocote. Dulceata se ia de pe foc, se spumuieste bine si se lasa la racit, invelita intr-un prosop textil ud. Cand s-a racit complet, se poate pune la borcan.

Adauga comentariu la reteta - Dulceata de piersici


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Inghetata prajita
Chiftelute de calamari
Musaca
Aluat cu branza
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Tort de nuci
Muffins cu dovleac(Butternut)
Pui cu legume de primavara
Marmelada de zmeura
Tort Krantz
Salata de telina si morcovi rasi
Caipirinha
Portofele de cod cu fasole verde
Rulade de peste cu morcov si dovlecel