Dulceata de piersici

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Dulceata de piersici

Dulceata de piersici

Ingrediente:

1 farfurie adanca cu varf de piersici taiate felii ,1 lamaie ,1 kg zahar ,1 baton de vanilie - optional ,migdale oparite si decojite - optional

Mod de preparare:

Se curata fructele, se lasa la scurs, se acopera cu zeama de lamaie si apoi se presara peste ele zaharul. Se lasa 2 ore la temperatura camerei, ca sa isi lase zeama, apoi se pun la fiert, impreuna cu vanilia, cca 45 min – 1h, sau pana ce o picatura din zeama fierbinte pusa pe o farfurioara isi mentine forma. Se pun migdalele intregi si se mai lasa cateva clocote. Dulceata se ia de pe foc, se spumuieste bine si se lasa la racit, invelita intr-un prosop textil ud. Cand s-a racit complet, se poate pune la borcan.

Adauga comentariu la reteta - Dulceata de piersici


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Salata de tortellini
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Gogosele din flori de dovleac
Salata de mango
Praz umplut cu ciuperci
Pateu din ficatei de pui
Salata de ton cu ardei gras
Crenvursti in aluat
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Portofele de cod cu fasole verde
Tort din alune de copac
Chec cu ficat