Dulceata de piersici

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Dulceata de piersici

Dulceata de piersici

Ingrediente:

1 farfurie adanca cu varf de piersici taiate felii ,1 lamaie ,1 kg zahar ,1 baton de vanilie - optional ,migdale oparite si decojite - optional

Mod de preparare:

Se curata fructele, se lasa la scurs, se acopera cu zeama de lamaie si apoi se presara peste ele zaharul. Se lasa 2 ore la temperatura camerei, ca sa isi lase zeama, apoi se pun la fiert, impreuna cu vanilia, cca 45 min – 1h, sau pana ce o picatura din zeama fierbinte pusa pe o farfurioara isi mentine forma. Se pun migdalele intregi si se mai lasa cateva clocote. Dulceata se ia de pe foc, se spumuieste bine si se lasa la racit, invelita intr-un prosop textil ud. Cand s-a racit complet, se poate pune la borcan.

Adauga comentariu la reteta - Dulceata de piersici


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Compot de rubarba
Pogacele cu jumeri
Paste cu spanac si gorgonzola
Prajitura cu tofu si ciocolata
Turta dulce din piscoturi
Salata de telina,citrice si rodie
Tort cu cafea si gem de zmeura
Paine rasucita cu crema de branza
Gratin de broccoli si conopida
Friptura aromata de porc
Chec cu ficat
Caviar de vinete
Branza cu verdeturi
Kisir -  salata de griu
Chec de carne