Pasca cu branza de vaci II

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Pasca cu branza de vaci II

Pasca cu branza de vaci II

Ingrediente:

Aluat: 250 gr faina, 150 gr zahar, 80 gr unt, 1 ou + 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare, faina pentru framantat
Umplutura: 3 oua, 600 gr brinza de vaci, 50 gr unt, 150 gr zahar, 200 gr smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra 

Mod de preparare:

Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul de ou si sarea pana se aduna intr-un aluat omogen. Se inveleste intr-o folie de plastic si se da o ora la rece. Doua treimi din aluat se intind cu sucitorul pe masa infainata si se aseaza apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm, unsa in prealabil. Din aluatul ramas se fac doua rulouri, se impletesc si se pun pe marginea formei, de jur-imprejur.
  Se despart ouale. Se pune branza de vaci la scurs. Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusul de ou, pana cand zaharul se dizolva complet. Se combina cu branza scursa, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se introduc si ele in compozitie.
  Se intinde amestecul de branza de vaci peste aluatul din forma. Se baga la cuptor si se coace cca 45’, la foc mediu. Dupa ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prajitura se mai lasa inauntru inca zece minute. Se scoate afara si se lasa sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar.    Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar praf.

Adauga comentariu la reteta - Pasca cu branza de vaci II


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciocanele de pui cu varza
Painici cu busuioc
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Gugelhupf cu marmelada
Tiramisu
Aluat cu branza
Pasta de avocado
Tort de portocale
Oua tari cu sos
Crenvursti in aluat
Islere
Drob de pui
Mincarica de pipote
Butternut umplut
Cozonaci cu nuca si mac