Pasca cu branza de vaci II

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Pasca cu branza de vaci II

Pasca cu branza de vaci II

Ingrediente:

Aluat: 250 gr faina, 150 gr zahar, 80 gr unt, 1 ou + 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare, faina pentru framantat
Umplutura: 3 oua, 600 gr brinza de vaci, 50 gr unt, 150 gr zahar, 200 gr smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra 

Mod de preparare:

Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul de ou si sarea pana se aduna intr-un aluat omogen. Se inveleste intr-o folie de plastic si se da o ora la rece. Doua treimi din aluat se intind cu sucitorul pe masa infainata si se aseaza apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm, unsa in prealabil. Din aluatul ramas se fac doua rulouri, se impletesc si se pun pe marginea formei, de jur-imprejur.
  Se despart ouale. Se pune branza de vaci la scurs. Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusul de ou, pana cand zaharul se dizolva complet. Se combina cu branza scursa, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se introduc si ele in compozitie.
  Se intinde amestecul de branza de vaci peste aluatul din forma. Se baga la cuptor si se coace cca 45’, la foc mediu. Dupa ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prajitura se mai lasa inauntru inca zece minute. Se scoate afara si se lasa sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar.    Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar praf.

Adauga comentariu la reteta - Pasca cu branza de vaci II


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine rapida fara drojdie
Supa de pasare cu fructe goji
Paste de spanac cu calamari si rosii
Brezel (covrigi nemtesti)
Painici cu busuioc
Friptura de porc cu sorici
Legume umplute
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Spaghetti Carbonara
Supa de dovleac ( Butternut )
Ghiveci de orez cu legume
Beef Bourguignon - Julia Child
Cornuri cu unt
Chiftelute
Tiramisu de capsuni si cocos