Prajitura Figaro

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Prajitura Figaro

Prajitura Figaro

Ingrediente:

1 pachet de margarina (eu am pus un cub Rama) ,200 g.zahar ,5 oua ,2 zahar vanilat sau coaja de portocala/lamaie, esenta de rom (ce arome va plac!) ,1 praf de copt ,200 ml.lapte (o ceasca) ,2 linguri cacao ,1 borcan de gem (eu am pus de caise, dar cred ca merge de oricare) ,2 pumni nuca taiata marunt ,200 g.zahar (la albusul batut spuma) ,350 g.faina ,ciocolata rasa de pus deasupra (facultativ)

Mod de preparare:

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se adauga cele doua linguri de cacao si se amesteca, se adauga galbenusurile, unul cate unul. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in tava unsa si tapetata (tava mea este o tava mare de aragaz, nu stiu exact dimensiunile). Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Intre timp se bat albusurile cu cele 200 g.zahar. Se coace pe jumatate, adica sa se intareasca totusi aluatul pentru a putea sa o scoatem si sa o ungem cu gem, presaram nuca taiata si intindem uniform albusurile batute spuma cu zahar. Eu intep cu furculita putin aluatul inainte se ung cu gem. Se introduce iar la cuptor pana albusul se intareste bine si se si coloreaza putin. Ca timp, depinde de cuptorul fiecaruia, la mine in total a stat 1 h. Adica 45 min., dupa aceea unsa cu gem si albus si inca 15 min. pana s-a intarit albusul.

Adauga comentariu la reteta - Prajitura Figaro


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Inghetata de cocos
Confit de canard
Dulceata de pere
Prajitura cu mere caramel
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Paste cu spanac si gorgonzola
Chiftelute de calamari
Salsa cruda
Praz umplut cu ciuperci
Pateuri rapide
Fettuccine cu ton si rosii
Stifatho
Pesto rosso
Spirale cu Nutella
Ciorba de praz cu zeama de varza