Tort cu branza de vaci si caise

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Tort cu branza de vaci si caise

Tort cu branza de vaci si caise

Ingrediente:

Pentru blat: 100 gr ciocolata alba, 125 gr unt moale, 50 gr zahar, 1 varf de cutit sare, 3 oua, 100 gr faina, 50 gr migdale macinate, 1 lingurita praf de copt
Pentru crema: 8 foi de gelatina alba, 1 cutie compot de caise, 500 gr branza de vaci, 500 gr iaurt, 150 gr zahar pudra, coaja rasa si zeama de la o lamaie, 250 ml frisca batuta, 100 gr fistic maruntit

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe baie de aburi. Se freaca bine galbenusurile cu untul, zaharul si sarea si se incorporeaza, pe rand, ciocolata racita, apoi faina, migdalele pisate si praful de copt (amestecate in prealabil) si la urma albusurile batute spuma. Aluatul astfel preparat se toarna intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, tapetata cu hartie pentru copt, se da 20-25’ la cuptor incins la 175C, se scoate si se lasa sa se raceasca.
  Se inmoaie gelatina in apa rece, se scurg caisele din compot si se impart in doua: jumatate se paseaza si jumatate se taie cubulete. Se amesteca branza de vaci cu piureul de caise, iaurtul, zaharul pudra, coaja si zeama de lamaie. Se stoarce usor gelatina si se topeste in 2 linguri de apa clocotita. Se ia putin din compozitia de caise si branza de vaci, se amesteca cu gelatina topita si se incorporeaza in restul de crema. Se pune la rece si, cand incepe sa se intareasca, se adauga frisca batuta si caisele taiate cubulete.
  Se aseaza blatul de tort pe un platou, se pune cercul deatasabil,se acopera cu crema si se tine la frigider cel putin 4h. Inainte de a-l servi, se scoate cercul si se orneaza pe margini cu fisticul maruntit.

Adauga comentariu la reteta - Tort cu branza de vaci si caise


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Baclavale traditionale
Cornuri cu unt
Pasca cu branza dulce
Salata de vara cu mozzarella
Ciorba de praz cu zeama de varza
Ciocanele de pui cu varza
Supa gulas
Varza rosie cu mar
Cotlete de vinete
Paste cu spanac si gorgonzola
Melitzanosalata Agioritiki
Salata de telina si morcovi rasi
Papanasi
Somon salbatic cu crusta de brinza
Prajitura Lia