Curcan la cuptor

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Ingrediente:

1 curcan de cca 2.5 kg ,4 mere, 7 g piper, 20 g boia dulce, 100 g untura, 50 g sare, 150 ml vin alb, 200 ml apa

Mod de preparare:

Curcanul se curata, se spala, se freaca cu sare si boia, se presara cu piper. Se curata de coaja merele  si se baga in curcan. Untura se topeste si calduta se amesteca cu vin si apa. Curcanul se aranjeaza pe o tava, o parte din vin si untura se toarna peste el, restul se pastreaza si din 15 in 15 min se unge curcanul cu acest amestec. Se tine la cuptor circa 60-70 min.

Adauga comentariu la reteta - Curcan la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Dovlecei crocanti la cuptor
Prajitura cu tofu si ciocolata
Rosii umplute cu orez
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Pateuri cu ciuperci
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Parmigiana di melanzane
Tort din albusuri
Salsa cruda
Prajitura cu mere caramel
Prajitura de ciocolata
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Caramel Tiramisu
Tort din alune de copac