Curcan la cuptor

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Ingrediente:

1 curcan de cca 2.5 kg ,4 mere, 7 g piper, 20 g boia dulce, 100 g untura, 50 g sare, 150 ml vin alb, 200 ml apa

Mod de preparare:

Curcanul se curata, se spala, se freaca cu sare si boia, se presara cu piper. Se curata de coaja merele  si se baga in curcan. Untura se topeste si calduta se amesteca cu vin si apa. Curcanul se aranjeaza pe o tava, o parte din vin si untura se toarna peste el, restul se pastreaza si din 15 in 15 min se unge curcanul cu acest amestec. Se tine la cuptor circa 60-70 min.

Adauga comentariu la reteta - Curcan la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Gratin de paste si peste, cu bezea
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Chocolate cheesecake
Cartofi cu conopida si branza
Prajitura Lia
Prajitura de ciocolata
Tarta cu brinza si zmeura
Bors de iarna cu afumatura
Somon afumat pe scandura de cedru
Medalion de vinete
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Supa de pasare cu fructe goji
Crutoane aromate
Ciorba de miel