Curcan la cuptor

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Ingrediente:

1 curcan de cca 2.5 kg ,4 mere, 7 g piper, 20 g boia dulce, 100 g untura, 50 g sare, 150 ml vin alb, 200 ml apa

Mod de preparare:

Curcanul se curata, se spala, se freaca cu sare si boia, se presara cu piper. Se curata de coaja merele  si se baga in curcan. Untura se topeste si calduta se amesteca cu vin si apa. Curcanul se aranjeaza pe o tava, o parte din vin si untura se toarna peste el, restul se pastreaza si din 15 in 15 min se unge curcanul cu acest amestec. Se tine la cuptor circa 60-70 min.

Adauga comentariu la reteta - Curcan la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cranberry Muffins
Bulete din ciupercute
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Pui cu legume de primavara
Ciorba de praz cu zeama de varza
Pate Brisee
Barcute de vinete
Ghiveci de orez cu legume
Crap la cuptor (pe gratar)
Branza cu verdeturi
Chec de carne
Cozonaci cu nuca si mac
Painici cu busuioc
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide