Curcan la cuptor

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Ingrediente:

1 curcan de cca 2.5 kg ,4 mere, 7 g piper, 20 g boia dulce, 100 g untura, 50 g sare, 150 ml vin alb, 200 ml apa

Mod de preparare:

Curcanul se curata, se spala, se freaca cu sare si boia, se presara cu piper. Se curata de coaja merele  si se baga in curcan. Untura se topeste si calduta se amesteca cu vin si apa. Curcanul se aranjeaza pe o tava, o parte din vin si untura se toarna peste el, restul se pastreaza si din 15 in 15 min se unge curcanul cu acest amestec. Se tine la cuptor circa 60-70 min.

Adauga comentariu la reteta - Curcan la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Inghetata de cocos
Cozonac Grania
Supa de dovleac cu gorgonzola
Somon la cuptor cu sos alb
Friptura de vitel in ulei
Tarta rustica cu piersici
Kisir -  salata de griu
Pulpe de rata cu bere si stafide
Tort de portocale
Cartofi cu conopida si branza
Spaghetti Carbonara
Bors de iarna cu afumatura
Placinta cu branza sarata
Caltabosi
Pateu din ficat de porc