Curcan la cuptor

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Ingrediente:

1 curcan de cca 2.5 kg ,4 mere, 7 g piper, 20 g boia dulce, 100 g untura, 50 g sare, 150 ml vin alb, 200 ml apa

Mod de preparare:

Curcanul se curata, se spala, se freaca cu sare si boia, se presara cu piper. Se curata de coaja merele  si se baga in curcan. Untura se topeste si calduta se amesteca cu vin si apa. Curcanul se aranjeaza pe o tava, o parte din vin si untura se toarna peste el, restul se pastreaza si din 15 in 15 min se unge curcanul cu acest amestec. Se tine la cuptor circa 60-70 min.

Adauga comentariu la reteta - Curcan la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pasta de leustean
Carne de miel in stil mongolez
Ciuperci umplute cu legume
Turta dulce din piscoturi
Chiftelute din orez
Gogosele din flori de dovleac
Aripioare prajite in crusta
Spinach and Feta Quesadilla
Chutney de prune
Crostoni cu miel
Antricot cu sos de piper verde
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Compot de rubarba
Fursecuri cu gem
Faguri cu forma