Curcan la cuptor

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Ingrediente:

1 curcan de cca 2.5 kg ,4 mere, 7 g piper, 20 g boia dulce, 100 g untura, 50 g sare, 150 ml vin alb, 200 ml apa

Mod de preparare:

Curcanul se curata, se spala, se freaca cu sare si boia, se presara cu piper. Se curata de coaja merele  si se baga in curcan. Untura se topeste si calduta se amesteca cu vin si apa. Curcanul se aranjeaza pe o tava, o parte din vin si untura se toarna peste el, restul se pastreaza si din 15 in 15 min se unge curcanul cu acest amestec. Se tine la cuptor circa 60-70 min.

Adauga comentariu la reteta - Curcan la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Placinta cu branza sarata
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Pogacele cu jumeri
Chutney de prune
Rulada de somon afumat
Prajitura cu gutui si branza
Melcisori de pizza
Sirop de citrice
Salata de Boeuf
Pateu din ficatei de pui
Painici cu busuioc
Salsa cruda
Salata de ton cu ardei gras
Savarine
Cozonaci cu nuca si mac