Friptura aromata de vita cu dafin si vin

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Friptura aromata de vita cu dafin si vin

Friptura aromata de vita cu dafin si vin

Ingredinte:

1 kg carne de vita, 1 picior porc, 100 gr. slanina afumata, 3 linguri ulei, 2 varfuri de cutit piper, 1 foaie de dafin, 1 paharel cu vin, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 2-3 cepe, sare

Mod de preparare:

Carnea se spala, se usuca cu un servet, se freaca cu sare si piper si se impaneaza cu slanina. Slanina se taie bucatele lungi si subtiri, se infige in carne un cutit ascutit si subtire si in locul intepat se introduce o feliuta de slanina. Se leaga apoi carnea cu o sfoara ca sa capete o forma frumoasa si se frige 20-30 minute intr-o cratita cu ulei incins. Se scurge uleiul si in locul lui se adauga vinul. Se pune din nou pe foc si se lasa sa fiarba descoperit pana ce carnea a absorbit tot vinul. Se adauga patru cesti de apa, soriciul ramas de la slanina, foaia de dafin, piciorul de porc si se pune din nou la fiert. Se ia spuma care se formeaza deasupra, se adauga zarzavatul, se acopera din nou si se lasa sa fiarba in cuptor 1 ½-2 ore. Se intoarce friptura de 2-3 ori si se adauga apa, daca sosul a scazut. Cand este gata, se scoate sfoara si se taie friptura felii subtiri. Se toarna sosul deasupra.
   Se serveste cu un sote de legume.

Adauga comentariu la reteta - Friptura aromata de vita cu dafin si vin


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Crema Toffee
Rulada de pui
Risotto cu broccoli si kaiser
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Ardei umpluti
Somon salbatic cu crusta de brinza
Salata de telina si morcovi rasi
Supa de gulii
Pateuri
Supa Imperiala
Baton de vanilie
Kisir -  salata de griu
Salata Manager
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Caltabosi