Friptura de vita la tava

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Friptura de vita la tava

Friptura de vita la tava

Ingredinte:

1.5 kg muschi de vita, 4 cepe mari, 3 cutii ciuperci, 1 legatura patrunjel, 1 pachet unt, 6 linguri ulei de masline, sare, piper, condimente, 150 gr bulion de rosii

Mod de preparare:

Se pune la fiert bucata de carne, cu sare, piper, o foaie de dafin, cateva boabe de piper si de enibahar. Se fierbe pentru aproximativ 45 de minute (astfel incit sa nu se fiarba complet). Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata solzisori, iar cand ceapa s-a patruns bine si a inceput sa se inmoaie, se pun ciupercile. Se toarna deasupra un polonic de zeama de carne. Se lasa sa se patrunda si ciupercile, apoi se incorporeaza bulionul, adaugand inca 1-2 polonice de zeama de carne daca este necesar. Se pune sare, piper si alte condimete (busuioc, oregano). Se scoate carnea si se taie felii de un deget grosime. Se asaza feliile de carne intr-o tava unsa cu unt, peste care se toarna 2-3 polonice de zeama. Se pune pe fiecare feliuta de carne cate un cubulet mic de unt si se baga la cuptorul bine incins, aprox. 10 min. Se scoate din cuptor dupa 10 minute si se pune deasupra amestecul de legume, peste care se presara patrunjel proaspat tocat. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc potrivit, 50 de minute.

Adauga comentariu la reteta - Friptura de vita la tava


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cotlete de vinete
Supa crema de ciuperci
Spaghetti cu zucchini si rosii
Pesto rosso
Paine cu iaurt
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Cosulete umplute
Chec cu ficat
Supa Imperiala
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Crenvursti in aluat
Maultaschen cu sos de rosii
Rulada de ciuperci
Cheesecake cu rosii si busuioc
Somon salbatic in sos de vin cu marar