Friptura de vitel cu sos vanatoresc

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Friptura de vitel cu sos vanatoresc

Friptura de vitel cu sos vanatoresc

Ingrediente:

1 kg vrabioara vitel, 3 morcovi, 3 radacini patrunjel, 1 telina mica, 1 ceapa, 1 lingurita zahar, 1 lingura faina, sare, piper, 2 foi dafin, 3 linguri smantana, 1/2 cana vin rosu sec, ulei

Mod de preparare:

Se fierbe bucata de carne intreaga. Dupa ce e bine fiarta se taie fasii subtiri. Intr-o tigaie incinsa cu ulei se pun bucatile de carne, morcovii, patrunjelul si telina taiate rondele mai groase, ceapa tocata marunt, sare. Se lasa la pajit un sfert de ora, amestecand din cand in cand. Se adauga zeama in care a fiert carnea in oala cat sa acopere continutul, se pune capac si se inabusa pana se patrund legumele. Cand e gata se scoate carnea. Legumele se strecoara, pastrand sosul si se mixeaza. Intr-o oala se pune 1 lingura zahar si se caramelizeaza, apoi se adauga 1 lingura ulei, 1 lingura faina, legumele mixate, sosul de la ele si se lasa la fiert amestecand continuu. Se mai adauga piper, foile de dafin, smantana, vinul si se lasa sa mai dea un clocot. La sfarsit se adauga carnea.

Adauga comentariu la reteta - Friptura de vitel cu sos vanatoresc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Somon afumat pe scandura de cedru
Banana Daiquiri
Maultaschen cu sos de rosii
Chiftelute de urda in sos de rosii
Cotlete de vinete
Bruschette cu dovlecei
Pateuri rapide
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Tort din alune de copac
Fursecuri cu gem
Um Ali - budinca egipteana din paine
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Ciocolata
Chiftelute