Friptura inabusita de porc

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Friptura inabusita de porc

Friptura inabusita de porc

Ingrediente:

1,5 kg pulpa porc ,slanina, untura, 2-3 cepe, smantana ,1 cana supa de oase

Mod de preparare:

Se alege 1,5 kg pulpa slaba de porc. Se sareaza, se impaneaza cu slanina, se leaga si se pune la fript intr-o cratita cu putina untura. Se intoarce pe o parte si pe alta. Dupa 20 de minute se toarna cana de supa de oase. Se adauga 2-3 cepe taiate felii subtiri si se da la cuptor, acoperita, sa fiarba inabusit 3 ore. Intre timp se intoarce de doua ori. Se scoate capacul si se stropeste friptura din cand in cand cu zeama din cratita. Se mai tine astfel o jumatate de ora, pana capata culoare frumoasa. Sosul trebuie sa fie scazut, totusi daca e nevoie, se mai adauga putina apa. Se aseaza carnea pe farfurie, se scoate ata, se taie felii. Sosul se trece prin sita, se toarna deasupra sau se amesteca cu putina smantana, si se serveste cald in sosiera.

Adauga comentariu la reteta - Friptura inabusita de porc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tagliatelle a La-Chef-A
Painea tigru
Bruschette cu dovlecei
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Paine rapida fara drojdie
Ciocanele de pui cu varza
Pesto di rucola
Cocktail-Totally Green
Chiftelute cu porumb
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Chiftelute din orez
Prajitura  cu mac
Schichttorte  Baumkuchen
Feta cu rosii uscate,in ulei
Quinoa cu legume