Friptura inabusita de porc

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Friptura inabusita de porc

Friptura inabusita de porc

Ingrediente:

1,5 kg pulpa porc ,slanina, untura, 2-3 cepe, smantana ,1 cana supa de oase

Mod de preparare:

Se alege 1,5 kg pulpa slaba de porc. Se sareaza, se impaneaza cu slanina, se leaga si se pune la fript intr-o cratita cu putina untura. Se intoarce pe o parte si pe alta. Dupa 20 de minute se toarna cana de supa de oase. Se adauga 2-3 cepe taiate felii subtiri si se da la cuptor, acoperita, sa fiarba inabusit 3 ore. Intre timp se intoarce de doua ori. Se scoate capacul si se stropeste friptura din cand in cand cu zeama din cratita. Se mai tine astfel o jumatate de ora, pana capata culoare frumoasa. Sosul trebuie sa fie scazut, totusi daca e nevoie, se mai adauga putina apa. Se aseaza carnea pe farfurie, se scoate ata, se taie felii. Sosul se trece prin sita, se toarna deasupra sau se amesteca cu putina smantana, si se serveste cald in sosiera.

Adauga comentariu la reteta - Friptura inabusita de porc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Medalion de vinete
Dovlecei crocanti la cuptor
Parjoale de vara
Oua umplute
Tort de ciuperci
Tarta cu brinza si zmeura
Supa de dovleac cu gorgonzola
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Pui umplut cu telina si morcovi
Tarta rustica cu piersici
Pesto rosso
Chutney de prune
Tarta cu rucola
Piept de pui afumat
Gratin de broccoli si conopida