Friptura inabusita de porc

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Friptura inabusita de porc

Friptura inabusita de porc

Ingrediente:

1,5 kg pulpa porc ,slanina, untura, 2-3 cepe, smantana ,1 cana supa de oase

Mod de preparare:

Se alege 1,5 kg pulpa slaba de porc. Se sareaza, se impaneaza cu slanina, se leaga si se pune la fript intr-o cratita cu putina untura. Se intoarce pe o parte si pe alta. Dupa 20 de minute se toarna cana de supa de oase. Se adauga 2-3 cepe taiate felii subtiri si se da la cuptor, acoperita, sa fiarba inabusit 3 ore. Intre timp se intoarce de doua ori. Se scoate capacul si se stropeste friptura din cand in cand cu zeama din cratita. Se mai tine astfel o jumatate de ora, pana capata culoare frumoasa. Sosul trebuie sa fie scazut, totusi daca e nevoie, se mai adauga putina apa. Se aseaza carnea pe farfurie, se scoate ata, se taie felii. Sosul se trece prin sita, se toarna deasupra sau se amesteca cu putina smantana, si se serveste cald in sosiera.

Adauga comentariu la reteta - Friptura inabusita de porc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tortelete cu crema Toffee
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Feta cu rosii uscate,in ulei
Chiftelute de calamari
Caracatita in ulei
Prajitura cu mere caramel
Fursecuri simple
Sarmale fara carne
Ardei umpluti cu legume
Bruschette cu legume si tofu
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Portofele de cod cu fasole verde
Manti
Ardei copti pane
Saltimbocca alla romana