Ingrediente:
1,2 kg pulpa de vaca, 100 gr slanina, 1 ceapa, 1 morcov, 4-5 catei de usturoi, 10 ml ulei, piper boabe, 1 foaie dafin sau putin cimbru tocat, sare
Mod de preparare:
Carnea se spala si se usuca bine, apoi se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara dandu-i o forma lunguiata si se lasa 10-15 minute. Se rumeneste pe toate partile, se adauga ceapa si morcovul taiate in rondele subtiri, se calesc usor, dupa care se pun doua pahare de supa de oase sau apa, piperul boabe, foaia de dafin sau cimbrul. Se acopera vasul cu un capac si se pune in cuptor la foc mic pentru 3 ore, intorcandu-se friptura de cate ori este nevoie. Cand carnea este fiarta, se scoate capacul ca sa se poata rumeni. Se indeparteaza sfoara si se taie friptura in felii care se aseaza pe un platou. Sosul degresat se toarna peste friptura.
< Anterior | Urmator > |
---|