Friptura inabusita de vaca

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Friptura inabusita de vaca

Friptura inabusita de vaca

Ingrediente:

1,2 kg pulpa de vaca, 100 gr slanina, 1 ceapa, 1 morcov, 4-5 catei de usturoi, 10 ml ulei, piper boabe, 1 foaie dafin sau putin cimbru tocat, sare

Mod de preparare:

Carnea se spala si se usuca bine, apoi se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara dandu-i o forma lunguiata si se lasa 10-15 minute. Se rumeneste pe toate partile, se adauga ceapa si morcovul taiate in rondele subtiri, se calesc usor, dupa care se pun doua pahare de supa de oase sau apa, piperul boabe, foaia de dafin sau cimbrul. Se acopera vasul cu un capac si se pune in cuptor la foc mic pentru 3 ore, intorcandu-se friptura de cate ori este nevoie. Cand carnea este fiarta, se scoate capacul ca sa se poata rumeni. Se indeparteaza sfoara si se taie friptura in felii care se aseaza pe un platou. Sosul degresat se toarna peste friptura.

Adauga comentariu la reteta - Friptura inabusita de vaca


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pogacele cu jumeri
Chiftelute de calamari
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Prajitura cu gutui si branza
Prajitura cu mere si brinza
Inghetata prajita
Varza rosie cu mar
Chec de carne
Supa gulas
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Crenvursti in aluat
Pachetele cu porumb si branza
Prajitura cu visine si ciocolata
Pateuri rapide
Tarta sarata din frunze de conopida