Pui provensal

Pui provensal

Ingrediente:

1 pui de cca 2 kg ,sare , piper, 3 linguri ulei, 1 catel usturoi, 1/2 lingurita cimbru uscat, 2 ardei grasi  rosii, 2 dovlecei, 200 gr rosii cherry

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul. Se face o emulsie din ulei, usturoi, cimbru. Puiul se spala, se usuca, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz, se unge cu emulsia si se baga la cuptor circa 30 minute. Ardeii si dovleceii se taie fisii, respectiv rondele, si se pun in tava printre bucatile de pui. Se adauga sare si piper si se mai lasa cam 30 minute. Cu 10 minute inainte de a-l scoate se pun rosiile taiate in doua.

Adauga comentariu la reteta - Pui provensal


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciorba de salata
Supa de pui - rapida
Sarmale fara carne
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Baclavale traditionale
Inghetata prajita
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Chiftele din legume
Branza cu verdeturi
Paine cu seminte
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Muffins cu dovleac(Butternut)
Chiftelute de carne
Vegeta de casa
Somon afumat pe scandura de cedru