Pui provensal

Pui provensal

Ingrediente:

1 pui de cca 2 kg ,sare , piper, 3 linguri ulei, 1 catel usturoi, 1/2 lingurita cimbru uscat, 2 ardei grasi  rosii, 2 dovlecei, 200 gr rosii cherry

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul. Se face o emulsie din ulei, usturoi, cimbru. Puiul se spala, se usuca, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz, se unge cu emulsia si se baga la cuptor circa 30 minute. Ardeii si dovleceii se taie fisii, respectiv rondele, si se pun in tava printre bucatile de pui. Se adauga sare si piper si se mai lasa cam 30 minute. Cu 10 minute inainte de a-l scoate se pun rosiile taiate in doua.

Adauga comentariu la reteta - Pui provensal


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizeaz─â

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Prajitura Lia
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Muffins cu usturoi si ierburi
Chec aperitiv,stelute si braduti
Tarta sarata din frunze de conopida
Tarte Flamb├ęe
Oua umplute
Somon la gratar
Inghetata prajita
Pasca cu ciocolata
Covrigi
Rulouri din piept de pui
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Creveti crocanti cu cocos