Pui provensal

Pui provensal

Ingrediente:

1 pui de cca 2 kg ,sare , piper, 3 linguri ulei, 1 catel usturoi, 1/2 lingurita cimbru uscat, 2 ardei grasi  rosii, 2 dovlecei, 200 gr rosii cherry

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul. Se face o emulsie din ulei, usturoi, cimbru. Puiul se spala, se usuca, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz, se unge cu emulsia si se baga la cuptor circa 30 minute. Ardeii si dovleceii se taie fisii, respectiv rondele, si se pun in tava printre bucatile de pui. Se adauga sare si piper si se mai lasa cam 30 minute. Cu 10 minute inainte de a-l scoate se pun rosiile taiate in doua.

Adauga comentariu la reteta - Pui provensal


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura cu ciocolata, cocos si visine
Paine cu seminte
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Somon salbatic cu crusta de brinza
Tort de nuci
Salsa cruda
Pui la cuptor
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Muffins cu usturoi si ierburi
Salata de cartofi cu ton
Dovlecei crocanti la cuptor
Prajitura cu mere caramel
Painici cu busuioc
Bulete din ciupercute