Pulpa de miel cu ierburi aromate

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Pulpa de miel cu ierburi aromate

Pulpa de miel cu ierburi aromate

Ingrediente:

2 kg  pulpa miel, 1.2 kg cartofi fainosi, 100 g unt, 150 ml smantana subtire, 1 lingura mustar dijon, 1 legatura de busuioc, 1 legatura de patrunjel, 10 frunze de salvie, ½ legatura de marar, 6 linguri ulei de masline, sare si piper

Mod de preparare:

Se dau ierburile prin robot cu 6 linguri de ulei si se adauga sare si piper. Cu pasta obtinuta se ung pulpele de miel, se infasoara in folie de aluminiu si se lasa la marinat peste noapte. A doua zi, se incinge cuptorul la 220°C. Se curata cartofii, se taie in sferturi, se baga in apa sarata clocotita, se lasa 5 minute, apoi se scurg. Se indeparteaza ierburile de pe pulpele de miel (se pun de-o parte impreuna cu marinata). Se asaza carnea intr-o tava, inconjurata de cartofi, se adauga putina apa si se da 20’ la cuptor. Se scoate tava din cuptor, se infasoara pulpele intr-o folie dubla de aluminiu si se lasa sa stea asa 5 minute inainte de a le taia felii. In acest timp, se mixeaza ierburile si marinata (puse de-o parte), se toarna intr-un bol impreuna cu untul taiat bucatele, mustarul si smantana, se adauga sare si piper si se amesteca bine. Se pune sosul la bain marie si se serveste impreuna cu feliile de carne si cartofi.

Adauga comentariu la reteta - Pulpa de miel cu ierburi aromate


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Muschiulet de porc cu susan
Piept de rata cu ciuperci
Sarmale fara carne
Cupola ninsa cu ciocolata
Banana Daiquiri
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Crema de zahar ars
Chiftelute cu porumb
Cozonac cu mac si alune de padure
Tarta cu crème brûlé
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Chocolate Gugelhupf
Salata de tortellini
Turta dulce din piscoturi