Pulpa de miel la capac

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Pulpa de miel la capac

Pulpa de miel la capac

Ingrediente:

1 kg de pulpa de miel cu os, sare, piper alb, 1 lingurita oregano uscat, 3 catei de usturoi, 65 g unt, 4 linguri zeama de lamaie, 1 lingura faina

Mod de preparare:

Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano. Se curata usturoiul, se taie pe lung, se cresteaza carnea de jur-imprejur cu un cutit ascutit si se impaneaza cu bucatile de usturoi. Intr-o cratita mai mare se incinge untul si se prajeste incet, la foc mic, pulpa de miel cca 15’pe fiecare parte. Se toarna deasupra zeama de lamaie, se acopera cratita cu un capac si se lasa carnea sa fiarba la foc foarte mic, doua ore si jumatate - daca focul este suficient de mic nu trebuie adaugata apa. Se scoate friptura din cratita, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se pune de-o parte. Intr-o alta craticioara, se amesteca bine faina cu putina apa, se adauga cateva linguri din zeama fierbinte in care a fiert carnea, se toarna inapoi in cratita mare si se lasa sa clocoteasca pana ce se-ngroasa sosul, amestecand mereu. Se taie carnea felii si se incalzeste putin in cratita. Se pune pe un platou, se toarna peste ea sosul fierbinte si se serveste cu o garnitura de orez fiert cu unt.

Adauga comentariu la reteta - Pulpa de miel la capac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa de pasare cu fructe goji
Chiftelute cu porumb
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Prajitura cu ciocolata, cocos si visine
Somon salbatic cu crusta de brinza
Chiftelute
Melitzanosalata Agioritiki
Cozonaci cu nuca si mac
Caramel Tiramisu
Parjoale de vara
Saratele
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Salata de sfecla rosie cu pui
Fursecuri simple
Fursecuri cu gem