Arancine - crochete de orez

Reteta culinara » Retete culinare » Retete garnituri » Arancine - crochete de orez

Arancine - crochete de orez

Ingrediente:

Orez:440 gr orez cu bobul scurt ,1 ou + 1 galbenus ,50 gr parmezan ras
Sos:3 champignon proaspete ,1 legatura de ceapa verde ,22 creveti mici proaspeti ,2 linguri pasta tomate ,200 ml vin alb1/2 lingurita cimbru ,3 linguri patrunjel tocat.Faina, oua si pesmet pentru prajit.
Pentru 12 crochete.

Mod de preparare:

Punem orezul la fiert, cand e gata il punem la scurs fara sa il spalam, ca sa retina cat mai mult amidon, si il lasam la racit. Sosul de carne: incepem cu 10 creveti si 100 ml de vin, pe care ii blenduim pana devin pasta. Punem ceapa la calit, ciupercile, si apoi sosul de creveti si pasta de tomate. Cand sunt aroape gata se adauga si cei 12 creveti intregi, cimbrul, sare si piper dupa gust, restul de vin si cand sosul se evapora, adaugam patrunjelul verde. Lasam la racit. Cat se raceste sosul, ne ocupam de orez. Punem peste el parmezanul, oul si galbenusul si amestecam, pana acesta devina foarte lipicios. Formam crochetele. In crocheta formata, facem o gaura, punem in crevete si o lingurita de sos, inchidem crocheta. Dam crochetele prin faina, ou si pesmet, le dam la rece 1 ora, apoi le prajim in baie de ulei, cate 2 odata. Le scoatem pe un servet de hartie sa mai inghita din excesul de grasime, si le servim fierbinti.

Adauga comentariu la reteta - Arancine - crochete de orez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Gratin de broccoli si conopida
Prajitura cu gutui si branza
Drob de miel
Muffins cu usturoi si ierburi
Paine rapida fara drojdie
Spaghetti Carbonara
Rata la cuptor
Supa din trei feluri de peste
Kunefe (cataif)
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Ciorba din pipote de curcan
Salata Manager
Salata de telina si morcovi rasi
Ghiveci de orez cu legume
Tamagoyaki