Ingrediente:
ardei kapia rosii si galbeni verzui ,aceto balsamico(neaparat de calitate superioara) ,2 linguri ulei de masline ,un strop de zahar
Mod de preparare:
Cind o reteta contine doar 2-3 ingrediente,acestea trebuie sa fie de calitate excelenta.Daca veti folosi un otet balsamic nu foarte bun,veti simti doar aciditatea otetului,nu dulceata,aroma si parfumul.
Pentru reteta asta avem nevoie de un peeler de curatat ardei si rosii,
asta pentru ca ardeii sa aibe o textura mai crocantoasa.
Daca nu aveti curatatorul ala,puteti arde pielita ardeiilor cu un arztor cu gaz,
pe flacara aragazului/dar rapid,sau pe o plita foarte incinsa.
...in cuptor nu este indicat,deoarece acolo se inmoaie prea tare ardeiul.
Asta e peelerul de ardei & rosii.
Are dintisori minusculi,si taie foarte bine si subtire.
Ia mai putin de 1 mm din pielita.
Ardeii se curata de pielita,se curata de seminte si pielitele acelea moi si albe din interior,apoi se taie fisii de un deget.Se prajesc scurt la foc iute,pina prind culoare aurie-maronie,apoi se scot din tigaie.
In acelasi vas se adauga un strop de zahar(jumatate de lingurita),si se lasa sa caramelizeze usor,dupa care se stinge cu aceto balsamico.Dupa ce trage cateva clocote si scade,se adauga fisile de ardei,si se lasa putin pe foc iute sa traga.
Ardeii pregatiti astfel,au o textura mai crocanta (cu Biss), o aroma super de la otetul balsamic si o nota usor dulceaga.
Potriveste bine la piept de pui,antricot de vita... sau pur si simplu cu o bucata de bagheta proaspata.
< Anterior | Urmator > |
---|