Ardei in reductie de otet balsamic

Reteta culinara » Retete culinare » Retete garnituri » Ardei in reductie de otet balsamic

Ardei in reductie de otet balsamic

Ingrediente:

ardei kapia rosii si galbeni verzui ,aceto balsamico(neaparat de calitate superioara) ,2 linguri ulei de masline ,un strop de zahar

Mod de preparare:

Cind o reteta contine doar 2-3 ingrediente,acestea trebuie sa fie de calitate excelenta.Daca veti folosi un otet balsamic nu foarte bun,veti simti doar aciditatea otetului,nu dulceata,aroma si parfumul.

Pentru reteta asta avem nevoie de un peeler de curatat ardei si rosii,
asta pentru ca ardeii sa aibe o textura mai crocantoasa.
Daca nu aveti curatatorul ala,puteti arde pielita ardeiilor cu un arztor cu gaz,
pe flacara aragazului/dar rapid,sau pe o plita foarte incinsa.
...in cuptor nu este indicat,deoarece acolo se inmoaie prea tare ardeiul.

Asta e peelerul de ardei & rosii.
Are dintisori minusculi,si taie foarte bine si subtire.


2ardei_2

Ia mai putin de 1 mm din pielita.


2ardei_1

Ardeii se curata de pielita,se curata de seminte si pielitele acelea moi si albe din interior,apoi se taie fisii de un deget.Se prajesc scurt la foc iute,pina prind culoare aurie-maronie,apoi se scot din tigaie.
In acelasi vas se adauga un strop de zahar(jumatate de lingurita),si se lasa sa caramelizeze usor,dupa care se stinge cu aceto balsamico.Dupa ce trage cateva clocote si scade,se adauga fisile de ardei,si se lasa putin pe foc iute sa traga.

3ardei

Ardeii pregatiti astfel,au o textura mai crocanta (cu Biss), o aroma super de la otetul balsamic si o nota usor dulceaga.
Potriveste bine la piept de pui,antricot de vita... sau pur si simplu cu o bucata de bagheta proaspata.

Adauga comentariu la reteta - Ardei in reductie de otet balsamic


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Risotto cu broccoli si kaiser
Frigarui de pui
Chutney de prune si ardei
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Prajitura cu gutui si branza
Paste de spanac cu calamari si rosii
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Tiramisu de capsuni si cocos
Aripi de curcan tandoori
Bulete cu cascaval la cuptor
Inghetata de nectarine si caise
Paste cu ciuperci si rosii
Muffins cu spanac