Kitchri – orez si linte

Reteta culinara » Retete culinare » Retete garnituri » Kitchri – orez si linte

Kitchri – orez si linte

Ingrediente:

200 gr orez basmati cu bob lung ,250 gr linte rosie ,3 linguri unt clarificat ,1 ceapa mare, feliata ,1 lingurita sare ,2 lingurite garam masala ,875 ml apa ,1 ceapa medie feliata
Pentru 4 portii.
Garam masala:1 lingura seminte de coriandru,3 linguri seminte de cardamon,2 linguri seminte de chimen,1 lingura piper negru,1 lingurita cuisoare,3 rulouri de scortisoara

Mod de preparare:

Se spala orezul in cateva ape, se spala si lintea si se scurge. Se incing 2 linguri de unt clarificat si se caleste ceapa, la foc mic, pana devine aurie. Se adauga orezul si lintea, se calesc si ele 3 min, se pune sarea, garam masala, apoi se pune treptat apa clocotita. Se fierbe acoperit pentru 25 min. Se incinge restul de unt, se pune ceapa medie si se caleste la foc moderat, pana devine aurie. Se serveste cu garnitura de ceapa calita, alaturi de orice alt fel Indian.
Garam masala:Se incing in tigaie pana se elibereaza aromele, se dau prin robot inpreuna cu o nucsoara intreaga pana se obtine o pudra fina.

Adauga comentariu la reteta - Kitchri – orez si linte


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Paine cu seminte
Bruschette cu dovlecei
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Supa-crema de broccoli
Prosciutto di Parma e melone
Supa de dovleac ( Butternut )
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Drob de pui
Supa de rosii
Salam de caracatita
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Baclavale traditionale
Chec cu ficat
Cozonac cu mac si alune de padure