Ingrediente:
1 kg cartofi fainosi ,12 linguri faina ,1 lingurita sare ,3 galbenusuri ,1/4 lingurita piper proaspat macinat ,1/2 lingurita maghiran ,3 l apa + 2 lingurite de sare - pentru fiert gnocchi ,75 gr parmezan ,25 gr unt ,unt sau ulei pentru uns tava
Optional: cerculete de ceapa, salata, felii de rosii, patrunjel - pentru garnitura.
Pentru 4 portii.
Mod de preparare:
Se curata si se fierb cartofii, in apa cu sare, se scurg si se paseaza, apoi se lasa la racit. Se amesteca faina, sarea, galbenusurile, piperul, maghiranul si parmezanul. Se fierb cei 3 l de apa cu sarea, cand da in clocot se introduc gnocchi, pe care ii formam ajutindu-ne de doua linguri umezite, dindu-le o forma usor ovala. Se vor fierbe pana ce galustele de cartofi se ridica la suprafata. Se scot, se lasa la scurs. si apoi se transfera intr-o tava unsa cu unt. Deasupra se presara fulgi de unt. Se dau la cuptorul preincalzit la 200C pentru 10 min, sau pana se rumenesc deasupra. Se orneaza si se servesc calzi.
< Anterior | Urmator > |
---|