Risi e Bisi

Risi e Bisi

Ingrediente:

90 gr unt ,1 ceapa tocata ,1-2 catei usturoi, zdrobiti ,1 tulpina de telina, cubulete ,2 felii prosciutto, tocat ,500 gr mazare congelata ,125 ml vin alb ,1 l supa de vita ,440 gr orez arborio ,35 gr parmezan ras ,2 lingurite menta ,30 gr patrunjel

Mod de preparare:

Se incing 30 gr unt, se caleste ceapa si usturoiul, apoi telina si prosciutto. Se calesc la foc redus, pana se inmoaie complet ceapa. Se pune mazarea si vinul si se continua fierberea inca 5 min. In alta tigaie se incalzeste supa. Orezul se pune la calit in tigaie, pentru 2 min, si se stinge cu un polonic de supa fierbinte, se amesteca pana la absorbtia completa, apoi se repeta pana se termina toata supa, cca 20 min. Se trage de pe foc si se amesteca restul de unt, parmezanul, menta, patrunjelul si sare si piper.

 

 

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Risi e Bisi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Sarmale fara carne
Tarta cu brinza si zmeura
Somon la gratar
Vanilla Club
Salata de mango
Crema de zahar ars
Supa din trei feluri de peste
Ardei umpluti
Paine  pe vatra
Cupola ninsa cu ciocolata
Dulceata de portocale cu ciocolata
Pui cu legume de primavara
Kisir -  salata de griu
Cirnati cu fenel
Placinta cu branza sarata