Risotto cu ciuperci

Reteta culinara » Retete culinare » Retete garnituri » Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci

Ingrediente:

20 gr ciuperci porcini uscate ,1 l supa de pui ,60 gr unt ,2 linguri ulei masline ,1 ceapa mica tocata ,1 catel de usturoi, zdrobit ,100 gr ciuperci champinion, mici, tocate ,250 gr orez arborio ,50 gr parmezan ras ,2 linguri patrunjel
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se pun porcini la hidratat in apa clocotita pentru 30 min, se scurg. Din apa in care s-au hidratat se pastreaza 125 ml. Se toaca porcini marunt.Supa si apa de la porcini se pun la foc. Se incinge untul cu uleiul, se calesc ceapa si usturoiul, ciupercile champinion si porcini, cam 5 min. Se adauga orezul se caleste 2 min, si apoi se 125 ml supa fierbinte si se amesteca pana ce se absoarbe complet. Se repeta procedeul pana se termina supa, cand orezul devine cremos, cam 25 min. Se incorporeaza si parmesanul ras si patrunjelul, si se serveste imediat.

Adauga comentariu la reteta - Risotto cu ciuperci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de ton cu ardei gras
Spaghetti Carbonara
Pate Brisee
Tort de ciuperci
Palet de dames
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Ardei umpluti,mai altfel
Saltimbocca alla romana
Friptura de miel in slowcooker
Paine  pe vatra
Aperitiv in foi de napolitana
Somon afumat pe scandura de cedru
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Painea tigru
Tarta cu rucola