Coaste picante de porc

Coaste picante de porc

Ingrediente:

Coaste de porc sau chiar scarita afumata, daca are suficienta carnita si vreti sa nu mancati atat de gras.
Marinata:3-4 catei de usturoi ,1 ardei iute, rosu curatat de seminte, sau fulgi de ardei iuti uscati - o lingurita ,1  lingura buna de untdelemn ,1 lingura de miere ,1 lingura de boia dulce ,1 lingura de ierburi aroamate. Macinate daca sunt uscate, tocate daca sunt verzi : Cimbru, cimbrisor salbatic, rozmarin, busuioc, magheran,1 lingurita de ghimbir ras (optional) ,2 linguri de pasta de rosii ,sare grunjoasa - o jumatate de lingurita.

Mod de preparare:

Coastele se spala se sterg bine si se cresteaza cu cutitul intre oase, pentru a se putea marina / praji mai bine. Se prepara Alifia.  Cateii de usutoi se zdrobesc cu sarea grunjoasa impreuna cu ardeiul iute daca este crud. Cand folosesc ardei iuti uscati ii afum cateva minute in tigaie uscata, fara ulei sau chiar direct pe flacara aragazului. Asa am vazut ca procedeaza las chicas mexicanas din Oaxaca ,am incercat tehnica si mi-a placut rezultatul.
  In pasta de usturoi se incorporeaza apoi uleiul si apoi toate ingredientele amintite. Cele pentru marinata.Sau numai cele care va plac. Coastele se ung cu toate alifiile , si se lasa la marinat la rece, doua-trei ore, sau de azi pe maine. Nu are ce sa strice. Se prajesc in cuptorul preincalzit, pe un gratar asezat deasupra unei tavi cu un parter de le legume, sau doar cartofi. Circa 40 de minute. Daca ati folosit coaste afumate si mai putin groase/grase timpul se injumatateste.
  Se servesc cu garnitura de legume, cartofi la cuptor, piure de cartofi, orez, etc ., muraturi si un vinisor rosu si vioi.

Adauga comentariu la reteta - Coaste picante de porc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Bulete din ciupercute
Ghiveci de orez cu legume
Parmigiana di zucchine
Inghetata de nectarine si caise
Cozonac Grania
Tortelete cu crema Toffee
Sesame Chicken
Quinoa cu legume
Tarta cu brinza si zmeura
Agliata Verde
Frigarui de pui
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Tort cu cafea si gem de zmeura
Ciorba din pipote de curcan