Ingrediente:
Limba de vita – 2 bucati ,Ceapa – 2-3 bucati - rasa ,Ulei – 4-5 linguri ,Faina – 1 lingura ,Piper boabe ,Foi de dafin ,Bulion – 3-4 linguri ,Masline – cca 800 grame ,Lamaie – felii subtiri ,Vin rosu – dupa gust
Mod de preparare:
Maslinele se inteapa cu furculita si se tin la desarat peste noapte in apa rece, sau se dau intr-un clocot pe loc, ca sa iasa sarea.Limba se curata, se spala si se caleste usor. Se scot bucatile si se adauga ceapa rasa, faina si se stinge cu bulionul desfacut in putin vin rosu. Se pun inapoi bucatile de limba, se adauga vinul, piperul si dafinul si se continua fierberea. Cind e aproape fiarta carnea se adauga maslinele si feliile de lamaie. Se fierbe la foc foarte mic, de preferat pe plita.
< Anterior | Urmator > |
---|